VOIP - Internet Telefonija

Najbolje rješenje za Vaše Telekom probleme!

Što znači VOIP?

VoIP (Voiceover Internet Protocol) - je komunikacijska tehnologija koja omogućava telefonske razgovore koristeći prijenos zvučne komunikacije preko internetske mreže.

Za koga je ova usluga?

VoIP telefonija primarno je usmjerena na poslovne korisnike koji svoje poslovanje orijentiraju prema inozemstvu.

Trebam fax slati i primati, mogu preko VOIP-a?

Naravno da možete. U koraku s inovativnošću, isprobajte naš Fax2Email uslugu putem koje možete primati faks poruke direktno na Vaš email.

Koliko mogu uštedjeti?

Okvirne uštede na telefonskim računima su od 40% do 70% te je VOIP Inovativno rješenje za radikalno rezanje telekom troškova.

Zašto VoIP?

VoIP je skraćenica od eng. složenice Voice over Internet Protocol i ime je za komunikacijsku tehnologiju koja omogućava prijenos zvučne komunikacije preko internetske mreže. Tehnologija je postala popularna razvojem širokopojasnog interneta, jer u većini slučajeva omogućava besplatno telefoniranje s računala na računalo te jeftinije telefoniranje s računala na mobitele i fiksnu liniju.

  • Nema dodatnih troškova
  • Telefonski razgovori sa sugovornicima koji koriste istog pružatelja VoIP usluga su obično besplatni
  • Fax rješenje
  • 24 sata dostupna pomoć
  • Smanjeni troškovi

Standardi VoIP telefonije

SIP je najviše upotrebljavani protokol za VoIP telefoniju i on se upotrebljava na gotovo svim poslovnim sustavima. Zbog svoje otvorenosti ga podržava veliki broj uređaja i servisa.
Skype je vrlo popularan servis za VoIP telefoniju, ali i dodatne usluge poput čavrljanja. Budući da je direktno vezan uz tvrtku Skype Ltd., relativno mali broj uređaja ga direktno podržava (uglavnom oni nastali u suradnji sa samim Skypeom), osim računala i pametnih telefona na kojima je podržan putem softverskih programa.
Viber je servis koji se dosta upotrebljava na iPhone uređajima gdje prednosti pred Skypeom budući da su pozivi mogući i direktno preko postojećih telefonskih brojeva mobilnih uređaja bez potrebe za upisom korisničkih podataka.

Uređaji za VoIP telefoniju

Softverski telefon je program za računalo ili pametni telefon koji omogućuje pozive preko VoIP servisa – uz ovaj program vam odvojeni telefon nije potreban već su dosta slušalice i mikrofon na računalu
SIP telefon je krajnji uređaj za komunikaciju putem VoIP tehnologije te je njegova svrha ali i izgled vrlo sličan klasičnim telefonima, iako često ima i dodatne funkcionalnosti specifične za VoIP telefoniju.
VoIP PBX – centrala za VoIP telefoniju, iako ima i odvojenih hardverskih verzija, najčešće je riječ o dediciranim serverima koje preko PBX softvera odrađuju funkcionalnosti lokalnih telefonskih centrala unutar tvrtki, ali i omogućuju interkonekciju između VoIP-a i fiksnih i mobilnih veza.

Imate pitanja? Trebate ponudu? Danas?

Slobodno nas kontaktirate i dobit ćete u roku od 24 sata (a i prije) ponudu koju nećete moći odbiti. Dostupni smo na email: info@franz-net.hr

Izaberite VoIP Internet Telefoniju i uštedite već danas na troškovima telefonije

    Uneseni podaci biti će upotrebljeni isključivu u svrhu inicijalnog kontakta od strane našeg spacijaliste!

    Trebate savjet u odabiru naših usluga? Kontaktirajte nas kako bi Vam pomogli u izboru i savjetovali Vas što je najbolje za Vas i Vaše poslovanje.