IT Održavanje i sistemske integracije

Ukoliko pokrećete novi posao i razmišljate o novoj informatičkoj infrastrukturi ili planirate poboljšati postojeću slobodno nas kontaktirajte kako bismo Vam osigurali besplatnog informatičkog savjetnika koji će pomoći u donošenju odluke na koji način to uraditi.

Mrežna infrastruktura

Nije moguće osigurati optimalno funkcioniranje računalne mreže, brz pristup Internetu, podacima na serverima i poslovnim aplikacijama, kao niti sigurnost samih podataka i IT sustava bez kvalitetne i pouzdane mrežne infrastrukture. Često se zaboravlja kako podatkovna mreža može poslužiti za više generacija servera i radnih stanica te joj se ne pridodaje odgovarajuća važnost.
Uključite nas u proces planiranja i iskoristite naše bogato iskustvo. Nudimo usluge nabave i ugradnje sve potrebne opreme za sistemske sobe i strukturno kabliranje. Po obavljenom strukturnom kabliranju i provedenim mjerenjima položenih kabela i priključnih mjesta, izdajemo certifikat određene kategorije i standarda podatkovne mreže.

Serverska infrastruktura

Najvažnijoj komponenti o kojoj ovisi učinkovita podrška poslovanju potrebno je pristupiti naročitom pozornošću. Pored odabira kvalitetnog i pouzdanog hardvera sa osiguranom servisnom podrškom na najvišoj razini važno je odabrati i adekvatan sistemski i aplikativni softver koji će biti u stanju odgovoriti na zahtjeve poslovnog okružja. Virtualizacija servera, odabir odgovarajuće virtualizacijske platforme i strategije područje je od vitalnog interesa u procesu optimizacije IT sustava u cjelini.
Nakon detaljne analize potreba informatizacije Vašeg poslovanja predložiti ćemo rješenje koje će osigurati pouzdanu platformu za pohranu podataka (File server), upravljanje pisačima (Print server), upravljanje resursima, suradnju na projektima, sustav elektroničke pošte, poslovne aplikacije, backup rješenje i ostalo potrebno za uvećanje produktivnosti i ostvarenje dodane vrijednosti u poslovanju.
Sigurnost IT sustava zauzima posebno mjesto u planiranju i implementaciji serverske infrastrukture a njezin tek mali dio predstavlja centralizirana antivirusna zaštita i upravljanje zakrpama operativnih sustava i aplikacija.

Klijentska infrakstruktura

Uspješnost informatizacije poslovanja najbolje se mjeri iz perspektive krajnjeg korisnika. Dobar rezultat nije moguće polučiti ukoliko nije omogućen produktivan rad u bilo koje vrijeme sa bilo kojeg zadanog mjesta, jer današnji zahtjevi dinamičnog poslovnog okružja neprestano pomiču granice poslovanja izvan klasičnog poimanja uredskog prostora.

Klijentska infrastruktura najpodložnija je izmjenama tijekom životnog ciklusa IT sustava i potrebno je pomno planiranje kako se ne bi narušio sklad te degradirala funkcionalnost i sigurnost sustava u cjelini. U mogućnosti smo osigurati stalni pristup podacima, poslovnim aplikacijama, elektroničkoj pošti te drugim kanalima za komunikaciju i suradnju nalazio se korisnik za svojim ili zamjenskim računalom, neovisno o tome jeli u uredu ili izvan njega.

Održavanje IT infrastrukture

Kako bi informatički sustav besprijekorno funkcionirao i ispunjavao postavljene zadaće potrebno je osigurati adekvatno održavanje svih njegovih komponenti (mreže, korisničkih računala i poslužitelja). Održavanje servera prije svega treba organizirati na način koji osigurava razinu prevencije koja će spriječiti neplanirane prekide u radu uočavanjem nepravilnosti prije nego iste dovedu do problema.
Usluga održavanja IT infrastrukture, IT podrška i sistemska podrška koju nudimo uključuju: upravljanje IT sustavom, aktivni nadzor, sistemsku administraciju, podršku korisnicima, te održavanje hardverske opreme na lokaciji korisnika ili u našem servisnom centru. Na ovaj način smo u mogućnosti održavati sustav ažurnim, brinuti se o zahtjevima korisnika sustava i rješavati probleme u velikom broju slučajeva prije nego što ih korisnici i primjete. Održavanje može biti ugovorno ili po pozivu. Ugovorno održavanje osigurava potrebnu razinu prevencije.

Našom prisutnošću u vidu održavanja IT infrastrukture osiguravamo veću pouzdanost sustava, sigurnost podataka i kontinuitet poslovanja. Uz adekvatan nadzor, održavanje, sistemsku administraciju i upravljanje IT infrastrukturom korisnicima osiguravamo evolucijski prijelaz na novu opremu i tehnologije čime značajno umanjujemo troškove IT-a u cjelini.

Zašto uzeti IT održavanje?

Možete se pouzdati u našu snažnu orijentiranost na kvalitetu usluga, rješenja i proizvoda koje nudimo korisnicima vodeći računa o optimizaciji troškova.

Nakon ukazanog povjerenja pobrinuti ćemo se za sve što je potrebno u procesu izgradnje ili poboljšanja Vaše informatičke infrastrukture.

  • Sigurnost i backup
  • Povoljna cijena održavanja
  • Stalna podrška
  • Istražujemo novitete u IT industriji
  • Preporučamo Vam najbolje alate

U mogućnosti smo u cijelosti zaokružiti proces uspostave informatičke infrastrukture uključujući projektiranje IT sustava, nabavu opreme, izvođenje pripremnih radova i strukturno kabliranje.

Nakon čega slijedi instalacija i podešavanje servera i klijentskih računala do uspostave naprednih funkcionalnosti IT sustava kako bi ga u potpunosti iskoristili u podršci poslovanju.

Što znači IT podrška (informatička podrška) i što spada u održavanje IT sustava?

IT podrška vas oslobađa svih briga vezanih uz računala i svega što s njima komunicira te se na njima pokreće i povezuje. Omogućuje vam veću koncentriranost na obavljanje primarnih zadataka vašeg poslovanja koristeći pritom napredne moderne tehnologije bez potrebe da ih razumijete i znate išta o njima. Vaša jedina želja je da sve savršeno funkcionira u službi vaše djelatnosti, a zadaća IT podrške je da se sve to omogući.

Imate pitanja? Trebate pomoć? Sada?

Slobodno nas kontaktirate i dobit ćete u roku od 24 sata (a i prije) odgovor koji će Vam pomoći te čemo zajedno napraviti plan za Vaše poslovanje. Dostupni smo na email: info@franz-net.hr

Obratite nam se s povjerenjem!

IT održavanje paketi su promjenjivi te mogu biti prilagođeni Vašim potrebama i zahtjevima.

    Unešeni podaci biti će upotrebljeni isključivu u svrhu inicijalnog kontakta od strane našeg spacijaliste!
    Trebate savjet u odabiru naših usluga? Kontaktirajte nas kako bi Vam pomogli u izboru i savjetovali Vas što je najbolje za Vas i Vaše poslovanje.